Der må igen være tilskuere til kampe

11. juni 2020 kl. 15:26
Det går pænt stærkt mht. corona regler. Denne gang er det heldigvis et skridt den rette vej.

Det går pænt stærkt mht. corona regler. Denne gang er det heldigvis et skridt den rette vej ⚽️

Der må igen være tilskuere til kampe.

Det betyder følgende:

• Der laves afmærkede felter med angivelse af antal tilskuere.

• Tilskuerne skal sidde på medbragt stol eks. festival stol eller tæppe.

• Der skal være 1 meter mellem hvert publikum

Nedenstående er taget fra DBU Fyns hjemmeside - fodboldens corona regler:

• Der må til kampe og stævner gerne være tilskuere på fodboldanlægget. Der må maksimalt befinde sig 500 personer på fodboldanlægget. Her tæller både spillere, trænere, dommere med. Det er klubbens ansvar at sikre, at dette overholdes. Klubben skal være særlig opmærksom ved flere kampe på samme fodboldanlæg. Er der flere kampe, må der kun befinde sig 500 personer i alt. Det gælder kun turnerings-, pokal- og sommerkampe og stævner.

• Publikumsarealet bør tydeligt afmærkes, og der bør opsættes konkrete vejledninger om at holde afstand i publikumsarealerne. Der bør sikres 1 meters afstand mellem publikum og der må maks. være 1 publikum pr. 2 m2 areal i publikumsarealet.

• Den arrangerende klub af fodboldkampen/stævnet bør have fokus på styring af publikumsstrømme og overvåge dette løbende. Især er det vigtigt at undgå omfattende køer ved indgange og til specifikke lokaler.

• Der bør være særligt fokus på styring af kapaciteten på det enkelte fodboldanlæg, herunder indføre kapacitetsbegrænsning ift. et maksimalt antal samtidige publikummer, under hensyn til tilgængeligt publikumsareal, risikoen for sammenstimling.

• Der bør være ansatte eller frivillige til stede, der har til opgave at forebygge opbygning af tætte forsamlinger.

• Publikummer skal være siddende (fx på medbragte klapstole eller siddende på græsset, hvis der ikke er faste siddepladser ved banen).

• Det er til enhver tid den arrangerende forening, der har ansvaret for, at alle regler overholdes.