image
Jonas Wind
03. september 2021 kl. 20:48

God moral trods vanskelige betingelser

I søndags var vi på besøg hos vore nordfynske naboer, Bogense. Det blev en kamp, som endte med fire mål, et rødt og et gult kort, oversete straffespark i begge ender og masser af nærkampe. På en råkold sensommerdag i kystbyen kom vi godt fra start. Vi er i fuld kontrol i store dele af første halvleg, og får også scoret et nydeligt føringsmål efter en dygtig dybdebold af Rasmus Christoffersen til en lynhurtig Wind, der med en kælen venstrepote udplacerer målmanden i det bogensiske mål. Desværre formår vi ikke at holde føringen til pausen, da vi på et indkast er en anelse ukoncentrerede. Vi bliver straffet på Bogenses første skud på mål. 1-1. I begyndelsen af anden halvleg ser vi så rødt, da Simon A begår, hvis man ser den på video efterfølgende, et lille frispark som bagerste mand, hvilket Isen (dommeren) takserede til rødt. En anelse tyndt, må jeg nok tilstå. Bogense udligner desværre på frisparket. 2-1 Bogense. Nå, 10 mod 11, 40 minutter tilbage, nu står vi sammen. Og det gjorde vi. På en fornemmeste vis står vi virkelig sammen, og presser Bogense i resten af kampen. Det giver pote, da Frederik H på en flad centrering af Søren Lærche sparker bolden i mål. 2-2. Selv med et gult kort og 9 mod 11 skaber vi stadig chancer, men målene udebliver desværre.

Lidt held skal der til

Op på hesten igen. For onsdag gik det endnu engang løs - denne gang i bæltbyen Middelfart, som bekendt har Fyns næstbedste hold, der spiller i den nye 2. division. På førsteholdet spiller vores egen tidligere fan-favorit Jonas Villemoes, som heldigvis ikke må spille for 2. holdet. Middelfart er kommet fint fra start med fire point efter to kampe. Så det var et stærkt mandskab vi skulle op i mod, trods betegnelsen næstbedste hold i klubben.
Og et stærkt mandskab var det. Det skulle vise sig at blive en utrolig spændende kamp. Vi kommer midt i første halvleg foran 1-0 på et velspillet kontraangreb, som Mark Tubæk afslutter med en uvanlig ”tåhyler”, der fuldstændig snyder Middelfart keeper ved forreste stolpe. Føringsmålet til trods spillede vi på ingen måder flot fodbold. Banen var ikke just god, men spillet var endnu værre. Et kvarters tid efter føringsmålet udnytter Middelfart en lang bold, hvor solen generer en af vores forsvarsspillere, til at vriste sig fri på kanten, og med en flad afslutning snyder Kim TV i kassen. 1-1.
Anden halvleg forløb med samme billede. Vi fungerede slet ikke på bolden, og Middelfart med deres lange bolde fra forsvaret, blev en konstant trussel mod vores mål. Heldet var i denne periode af kampen med os, da deres angriber brænder et virkelig stort tilbud. Den afværges af en sublim redning af Kim. 20 minutter før tid opsnapper Mark Tubæk en bold på deres halvdel, og udnytter sin fine sparketeknik med et vidunderligt lang skud i krydset fra en 25 meter. Efterfølgende står vi sammen og sørger for, at Middelfart ikke får flere mål i kampen - og en herligt 2-1 sejr var hjemme på en ellers skidt dag rent spillemæssigt.